Een deel van het leger dat de bewakingseenheid van de politie komt helpen bij het bewaken van de bunker in Osdorp rond de zaak-Taghi.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van het leger dat de bewakingseenheid van de politie komt helpen bij het bewaken van de bunker in Osdorp rond de zaak-Taghi. © politie

Marengo-proces vereist extra beveiliging: blauw en groen zwaarbewapend zij aan zij

Het leger helpt vanaf morgen de Bewakingseenheid van de politie bij het beveiligen van ‘de bunker’ in Osdorp tijdens het Marengoproces. Blauw en groen zullen zwaarbewapend zij aan zij staan en passanten en verdachte situaties controleren.

 1. Groningen roept Kamerleden in krantenadvertentie op: u bent aan zet

  Groningen roept Kamerleden in krantenad­ver­ten­tie op: u bent aan zet

  Groningen doet dinsdag, de dag dat het parlementaire enquêterapport over de aardgaswinning wordt besproken, een oproep aan de leden van de Tweede Kamer in paginagrote advertenties in diverse kranten zoals NRC en De Telegraaf. ,,Kamerleden, overtuig en dwing het kabinet om alle conclusies van het eindrapport te onderschrijven en over te nemen. U bent aan zet.’’
  Stadskanaal, Pieterburen, Groningen, Winschoten, Delfzijl
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.