Massale vechtpartij in Doetinchem: 50 vechtersbazen drijven agenten in het nauw

videoEen massale vechtpartij in het centrum van Doetinchem heeft afgelopen nacht grote commotie veroorzaakt. In totaal waren ongeveer vijftig agenten uit heel Oost-Nederland en politiehonden nodig om de orde te herstellen. Vier mannen zijn aangehouden, meldt De Gelderlander. 

De vechtpartij begon omstreeks 4.00 uur in een uitgaansgelegenheid in de Grutstraat, waar een man of tien op de vuist was gegaan. Nadat de groep de zaak was uitgezet, ging de vechtpartij buiten verder. De uitbater van de zaak sloeg alarm en belde de politie. Korte tijd later arriveerden politieagenten in wagens en busjes. Zij zagen dat in de nabijgelegen Korte Kapoeniestraat  iemand werd mishandeld door één van de vechtersbazen. Toen agenten wilden ingrijpen, keerde de groep zich tegen hen, aldus de politie. 

Binnen de kortste keren stonden de acht agenten tegenover een groep agressievelingen van een man of vijftig. Die sloegen en trapten op de ordehandhavers in. De in het nauw gedreven agenten trokken hun wapenstok en gebruikten pepperspray, aldus de politie. Die schaalde flink op en liet alle beschikbare agenten in de wijde regio uitrukken. Daar zaten ook meerdere hondengeleiders bij. 

Gewonden

Van de vier mannen die uiteindelijk werden aangehouden, werd er één gebeten door een politiehond. Hij is door ambulancepersoneel behandeld. Eem agente die gewond raakte aan haar hand kon ook ter plekke worden behandeld.

De politie is nog op zoek naar de man die werd mishandeld in de Korte Kapoeniestraat. Het slachtoffer vluchtte maar de verdachte is wel aangehouden, aldus de politie.

Een van de aangehouden vechtersbazen in Doetinchem.
Volledig scherm
Een van de aangehouden vechtersbazen in Doetinchem. © GinoPress B.V.

De politie zette de wapenstok, pepperspray en honden in om de vechtersbazen te verspreiden. Vier personen werden aangehouden. Een van hen is gewond geraakt door een beet van een politiehond, hij is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel en daarna in de cel gezet.

 Een agente raakte lichtgewond aan haar hand door een schop van één van de verdachten. Ook zij werd behandeld in de ambulance en gaat aangifte doen van mishandeling.

De politie kan leeftijden en woonplaatsen van de aangehouden verdachten nog niet melden. Wel zitten alle vier de mannen momenteel nog vast voor onderzoek en verhoor. De politie is intussen volop bezig met onderzoek en vraagt mensen die getuige zijn geweest zich te melden. Mensen die foto’s of videobeelden hebben van de vechtpartij, wordt verzocht deze te delen met de politie. Dat kan via een speciale link op de site van de politie.

Veel politieinzet bij massale vechtpartij Doetinchem
Volledig scherm
Veel politieinzet bij massale vechtpartij Doetinchem © Persbureau Heitink
Veel politieinzet bij massale vechtpartij Doetinchem
Volledig scherm
Veel politieinzet bij massale vechtpartij Doetinchem © Persbureau Heitink
  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”