Megan (15) overleden na steekpartij in woning Breda, 16-jarige verdachte aangehouden

VideoBREDA - In een woning aan de Bilderdijkstraat in Breda heeft maandagmiddag een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij is de 15-jarig Megan overleden. Elders in Breda is een 16-jarige jongen aanhouden. 

Hulpdiensten kregen rond 14.15 uur een melding van een steekpartij in de woning. Wie die melding deed, is niet duidelijk.De hulpverleners troffen bij aankomst het zwaargewonde meisje alleen aan in de woning. Ze leefde op dat moment nog. Opvallend is dat vrijwel tegelijkertijd de 16-jarige jongen werd aangehouden als verdachte. 

Er kwamen meerdere ambulances en politiewagens ter plaatse. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen, maar dat mocht allemaal niet meer baten. Megan overleed in haar huis aan haar verwondingen. 

De straat is afgezet. Volgens omwonenden woonde het meisje samen met haar moeder in de woning.  De situatie trekt veel bekijks uit de buurt. De politie is bezig met een uitgebreid sporenonderzoek in de buurt. 

Volledig scherm
Een buurtbewoner heeft een kaars bij de deur gezet. © Tom van der Put | MaRicMedia
Volledig scherm
Er wordt onderzoek gedaan bij de woning. © Tom van der Put | MaRicMedia
Volledig scherm
Steekpartij in Breda © Tom van der Put | MaRicMedia
Volledig scherm
Steekpartij in woning Breda © Tom van der Put | MaRicMedia
Volledig scherm
Steekpartij in woning Breda © Tom van der Put | MaRicMedia
Volledig scherm
Steekpartij in woning Breda © BN DeStem
  1. Coronavirus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Coronavi­rus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Het nieuwe coronavirus grijpt snel om zich heen. In China zijn tot nu toe meer dan tweeduizend dodelijke slachtoffers gevallen, en ook in Europa heeft het Wuhan-virus al enkele levens geëist. Virologen verwachten dat het virus ook Nederland zal bereiken. Waar heb je precies last van als je geïnfecteerd bent met het coronavirus? Hoe weet je het verschil tussen griep en corona? En wat moet je doen als je vermoedt dat je besmet bent geraakt?