Volledig scherm
Een 45-jarige Turk werkte samen met onder meer de veroordeelde mensenhandelaar Saban B. © Archieffoto ANP

Mensenhandelaar overgeleverd voor celstraf

Een 45-jarige Turk is door Duitsland overgeleverd aan Nederland, omdat hij hier nog 3,5 jaar cel moet uitzitten. De man werd op het vliegveld van Düsseldorf aangehouden. De Turk werd in 2015 bij verstek veroordeeld voor onder meer mensenhandel, afpersing, mishandeling en bedreigingen. Hij werkte samen met onder meer de veroordeelde mensenhandelaar Saban B.

Naast de celstraf moet hij ook nog anderhalf jaar zogeheten lijfsdwang ondergaan, waarbij hij in gijzeling wordt gehouden omdat hij de Staat nog 260.000 euro wederrechtelijk verkregen voordeel moet terugbetalen. Die lijfsdwang ontslaat hem overigens niet van die betalingsverplichting.

De man dwong onder meer een vrouw met wie hij een relatie had in de prostitutie te werken. Hij bedreigde haar en een familielid en mishandelde haar hondje.

  1. Wegproject A58 loopt minstens een jaar vertraging op door stikstofcrisis
    Update

    Wegproject A58 loopt minstens een jaar vertraging op door stikstof­cri­sis

    Vooral grote infrastructuurprojecten die te veel stikstof uitstoten, kunnen in sommige gevallen jaren vertraging oplopen door de stikstofproblematiek. Enkele projecten kunnen in hun huidige vorm misschien helemaal niet doorgaan. De kosten die ontstaan door vertraging of uitstel lopen al in de tientallen miljoenen, meldt verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer.