Slecht zicht op de weg tijdens de ochtendspits in de herfst. Het KNMI heeft code geel uitgegeven voor dichte mist op veel plaatsen in Nederland.
Volledig scherm
Slecht zicht op de weg tijdens de ochtendspits in de herfst. Het KNMI heeft code geel uitgegeven voor dichte mist op veel plaatsen in Nederland. © Rob Engelaar

Mist blijft hangen in zuidwesten, code geel in rest van het land opgeheven

Code geel is voor een groot deel van Nederland opgeheven, behalve voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland. In het zuidwesten blijft het nog lang mistig. In meerdere provincies gold de code vanwege dichte mist. Dat leidde vanochtend tot een drukke ochtendspits, met op het hoogtepunt meer dan 700 kilometer file.

  1. Zeven huizen onbewoonbaar na grote brand Arnhem, nablussen kan nog uren duren
    met video

    Zeven huizen onbewoon­baar na grote brand Arnhem, nablussen kan nog uren duren

    Zeven woningen in de De Wiltstraat in Arnhem zijn voorlopig onbewoonbaar na de grote brand die dinsdagmorgen vroeg uitbrak in de wijk Sint Marten. Twee huizen zijn volgens de brandweer volledig verwoest en de vijf andere huizen hebben zeer zware schade opgelopen. De ongeveer honderd bewoners van een huizenblok dat wegens de brand ontruimd moest worden mogen in de loop van dinsdagavond weer naar huis, maar de zeven panden blijven voorlopig gesloten, aldus de gemeente. De basisschool in de wijk gaat woensdag weer open.