Mist in midden en noorden van het land: plaatselijk minder dan 50 meter zicht

videoHet KNMI heeft in grote delen van het land code geel afgekondigd wegens plaatselijk dichte mist. Wie deze ochtend de weg opgaat, moet rekening houden met lokaal dichte mist. Weerplaza meldt dat het zicht op sommige plekken minder dan 50 meter is.

Volledig scherm
Dichte mist bij de Utrechtsebaan in Den Haag. © ANP

De waarschuwing geldt voor het westen, midden en noorden van het land met uitzondering van de Waddeneilanden. In de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg geldt code geel niet.

De ontstane mist lost vanuit het zuiden weer op. Verder zijn er overdag wolkenvelden en kan plaatselijk wat lichte regen vallen. In de loop van de dag breekt ook de zon soms door. Het is zacht met maxima van 15 graden in het noorden tot 19 in het zuidoosten. 

De wind is oostelijk en zwak of matig. Morgen staat er een matige zuidelijke wind en wordt het nog ietsje zachter: 16 tot 20 graden. Net als vandaag zijn er wolkenvelden waaruit lokaal wat regen kan vallen. Na donderdag wordt het ronduit herfstachtig en daalt de temperatuur.

  1. CZ, VGZ en Univé verlagen de zorgpremies voor 2020

    CZ, VGZ en Univé verlagen de zorgpre­mies voor 2020

    VGZ verlaagt zijn zorgpremie met 1 euro tot 119,95 euro per maand, maakte de zorgverzekeraar vandaag bekend. Ook Univé verlaagt zijn premie met 1 euro. Zorgverzekeraar CZ weet de verlaging zelfs op te rekken met 3,85 euro, naar 120,95 euro per maand. Zorgverzekeraars moeten hun zorgpremies voor 2020 uiterlijk vandaag bekend hebben gemaakt. Minister Hugo de Jonge maakte eerder bekend dat de premies gemiddeld 3 euro per maand zouden stijgen.