Moeder verongelukte Chiara (22): ‘Nu krijg je je rust’

In Harderwijk is de 22-jarige Chiara van Zeijderveld begraven. Ze werd vorig weekend op de Duitse snelweg vlak over de grens aangereden. Familie en vrienden hielden na de uitvaart een stille tocht in het centrum van Harderwijk.

De aula van de Harderwijkse begraafplaats is deze middag helemaal vol, tot achter bij de klapdeuren. Dit is de dag dat familie, vrienden, veel jonge mensen, heel veel jonge mensen, afscheid nemen van hun Chiara. Ze kwam ruim een week geleden, op zaterdag, om het leven op een snelweg in Duitsland. 

Lida Koppies is de moeder van Chiara. Ze is een van de sprekers op de uitvaart. ,,Chiara, je was zo welkom in ons leven. In groep 1 kon je al tellen tot 79. Je kon al lezen als de beste. Maar die bek van je werd steeds groter.” Ze lacht even, in de aula klinken geluiden van herkenning.

  1. Vader van afgezonderd gezin Ruinerwold aangehouden
    video

    Vader van afgezon­derd gezin Ruinerwold aangehou­den

    De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar het afgezonderde gezin uit Drenthe. Het gaat om de 67-jarige Gerrit-Jan van D. die in de woning werd aangetroffen. De politie heeft aanwijzingen dat de kinderen niet uit vrije wil in de woning verbleven. De vader zou een herseninfarct hebben gehad, maar is volgens de politie wel aanspreekbaar. Over zijn medische situatie doet de politie geen verdere uitspraken.