Volledig scherm
Thijs H. op LinkedIn © LinkedIn

Moordverdachte Thijs H. eind augustus naar Pieter Baan Centrum

Drievoudig moordverdachte Thijs H. kan pas eind augustus in het Pieter Baan Centrum (PBC) terecht voor observatie. Dat bevestigt zijn advocaat Serge Weening. 

Half augustus is de eerste rechtszitting in de zaak, daarna gaat de 27-jarige Hagenaar dus voor onderzoek naar het PBC. Daar wordt zijn geestesgesteldheid geanalyseerd. Vanwege drukte duurt het lang voordat verdachten terechtkunnen voor observaties, zo bleek eerder al. 

Thijs H. zit sinds begin mei vast voor drie moorden op wandelaars in Den Haag en Heerlen. Zij werden neergestoken toen ze hun hond uitlieten. H. werd na verspreiding van zijn naam en foto opgepakt in Margraten. Hij ontkent betrokkenheid. 

Thijs H. Hij meldde zich op de middag na de moorden op de Brunssummerheide met bloed op de kleding voor opname bij de ggz-instelling Mondriaan in Maastricht. Medewerkers trokken ondanks sterke vermoedens van H.’s betrokkenheid niet aan de bel. Pas toen hij een dag later voor de tweede keer wist te ontsnappen uit de gesloten afdeling werd het beroepsgeheim doorbroken en de politie ingeschakeld.

 1. Nederlandse onderzoeker vliegramp Schiphol: ‘Van 130 pagina’s conclusie bleef één velletje over’
  PREMIUM
  Crash Turkish Airlines

  Nederland­se onderzoe­ker vliegramp Schiphol: ‘Van 130 pagina’s conclusie bleef één velletje over’

  De Nederlandse hoogleraar Sidney Dekker deed onderzoek naar de ramp met het toestel van Turkish Airlines in 2009. Hij stelde vast dat vliegtuigbouwer Boeing medeschuldig was aan het neerstorten van het toestel, dat negen mensen het leven kostte. Onder Amerikaanse druk verdween die conclusie grotendeels uit het eindrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. ,,Van mijn werk is één onschuldige pagina overgebleven.”
 2. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.