Thijs H. op LinkedIn
Volledig scherm
Thijs H. op LinkedIn © LinkedIn

Moordverdachte Thijs H. eind augustus naar Pieter Baan Centrum

Drievoudig moordverdachte Thijs H. kan pas eind augustus in het Pieter Baan Centrum (PBC) terecht voor observatie. Dat bevestigt zijn advocaat Serge Weening. 

Half augustus is de eerste rechtszitting in de zaak, daarna gaat de 27-jarige Hagenaar dus voor onderzoek naar het PBC. Daar wordt zijn geestesgesteldheid geanalyseerd. Vanwege drukte duurt het lang voordat verdachten terechtkunnen voor observaties, zo bleek eerder al. 

Thijs H. zit sinds begin mei vast voor drie moorden op wandelaars in Den Haag en Heerlen. Zij werden neergestoken toen ze hun hond uitlieten. H. werd na verspreiding van zijn naam en foto opgepakt in Margraten. Hij ontkent betrokkenheid. 

Thijs H. Hij meldde zich op de middag na de moorden op de Brunssummerheide met bloed op de kleding voor opname bij de ggz-instelling Mondriaan in Maastricht. Medewerkers trokken ondanks sterke vermoedens van H.’s betrokkenheid niet aan de bel. Pas toen hij een dag later voor de tweede keer wist te ontsnappen uit de gesloten afdeling werd het beroepsgeheim doorbroken en de politie ingeschakeld.