Nederland drijft MS-patiënten voor behandeling naar buitenland, artsen slaan alarm

met videoNederland mag MS-patiënten niet langer de enige behandeling ontzeggen die kan voorkomen dat ze volledig aftakelen en in een rolstoel belanden. Dat stelt de wetenschappelijke beroepsvereniging van neurologen. 

2 reacties

 • Gerard Tulden

  1 maand geleden
  In de Eu keurt ieder land apart of een behandeling/operatie naar ,,de stand van wetenschap en techniek" is. Dit komt erop neer als bv een operatie dit in Belgie, Duitsland, Italie als zodanig erkend is dit in Nederland nog apart beoordeeld moet worden. (over zorgkosten gesproken!) Zelf heb ik dit meegemaakt toen de zorgverzekeraar een in belgie verrichtte rug operatie minimaal invensief weigerde te betalen. Het moest ouderwets met een extra revalidatietijd van 7 maanden!
 • Marijke Wolde

  1 maand geleden
  Ik heb al meer dan 30 jaar MS. gelukkig niet in een heel hevige vorm. Langzaam maar zeker sukkel ik achteruit.Als ik niet meer kan, te slecht zie en loop krijg ik een kuurtje van een week in het ziekenhuis via een infuus. Voor mij werkt dat, daar ben ik gelukkig mee. Maar verzekeringen HELPT U AUB DE MENSEN DIE STAMCELTHERAPIE NODIG HEBBEN. Ik vraag dit niet voor mijzelf, maar voor alle MS patyienten die ook recht op een menswaardig leven hebben.
 1. OM onderzocht of Inez Weski, de advocaat van Ridouan Taghi, informatie doorspeelde

  OM onderzocht of Inez Weski, de advocaat van Ridouan Taghi, informatie doorspeel­de

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft onderzocht of advocaat Inez Weski informatie heeft gelekt in de strafzaak rond de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, of dat zij een usb-stick de gevangenis in heeft gesmokkeld waar haar cliënt verbleef. Dat bleek vandaag tijdens de voorbereidende zitting in de strafzaak van Taghi's neef Youssef, die tevens als zijn advocaat heeft opgetreden en informatie zou hebben doorgespeeld.