Volledig scherm
Ruim negentig militairen vertrekken in 2014 vanaf vliegbasis Eindhoven naar Mazar-e-Sharif in Afghanistan om daar het F-16 detachement af te lossen. © ANP

Nederlandse militairen gewond tijdens oefening in Afghanistan

Twee Nederlandse militairen zijn gisteren in Afghanistan gewond geraakt door een ongeluk met hun gepantserde voertuig. Dat meldt het ministerie van Defensie.

Een van de militairen raakte zodanig aan zijn schouder gewond dat hij voor behandeling wordt overgebracht naar het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. De tweede militair liep een kneuzing op. Hij blijft bij zijn collega's in Camp Marmal bij de Afghaanse plaats Mazar-e-Sharif. Zij maken samen met 160 Nederlandse militairen deel uit van de NAVO-missie Resolute Support.

De militairen waren aan het oefenen met nachtzichtapparatuur toen hun gepantserde Dingo van Duitse makelij op zijn kant terecht kwam. Hoe dat kon gebeuren wordt door de Koninklijke Marechausse uitgezocht.

 1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt

  Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

  Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
 2. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
  Brieven met Eus

  Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

  Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.