Volledig scherm
Ongeluk met doorrijder in Breda © Marcel van Dorst MaRicMedia

Negen maanden geëist tegen doorrijder die vrouw met rollator aanreed

liveIn de rechtbank in Breda is tegen de 28-jarige O.Z. vandaag een celstraf geëist van negen maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een rijverbod van twee jaar wegens het doorrijden na een ongeval. Eind april reed hij aan de Hamdijk in de wijk Voge Vucht een 79-jarige vrouw aan die daar met haar rollator de straat overstak.

In plaats van zich om haar te bekommeren reed hij door en meldde zich pas tien dagen later. De officier kan poging tot doodslag niet bewijzen. Wel schuld aan ongeval met zwaar lichamelijk letsel en het verlaten van de plaats van het ongeval. ‘Verdachte reed aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend’. 

De vrouw raakte ernstig gewond en werd door de bestuurder aan haar lot overgelaten. In de zoektocht naar de dader verspreidde de politie camerabeelden van het heftige ongeval. Daarop meldde de toen 27-jarige man zich.

Het Openbaar Ministerie legt de man poging tot doodslag ten laste. Het slachtoffer werd met onder meer verbrijzelde heupen en een gebroken oogkas opgenomen in een gespecialiseerd ziekenhuis in Rotterdam.

Volg de inhoudelijke behandeling van deze zaak via de tweets van onze rechtbankverslaggever.

  1. Broer ernstig zieke coffeeshopbaas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’
    Video

    Broer ernstig zieke coffeeshop­baas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’

    De naar Nederland gebrachte coffeeshopbaas Johan van Laarhoven (59) heeft volgens zijn advocaat zestien verschillende aandoeningen die niet in een gevangenis kunnen worden behandeld. Via een kort geding wilden zijn advocaten vandaag afdwingen dat de Tilburger accurate medische zorg krijgt, maar zonder succes. Volgens de Staat is de medische zorg voor van Laarhoven in zijn cel voor nu voldoende. Zijn broer maakt zich ernstig zorgen.