ALS-patiënt Bram Emmerzaal wil zo snel mogelijk op zijn tractor klimmen.
Volledig scherm
PREMIUM
ALS-patiënt Bram Emmerzaal wil zo snel mogelijk op zijn tractor klimmen. © Rolf Hensel

Niet het lichaam, maar het CBR laat ALS-patiënt Bram in de steek: ‘Voor mij telt elke dag’

ALS-patiënt en boer Bram Emmerzaal uit Angeren zit noodgedwongen thuis. Niet omdat zijn lichaam hem in de steek laat, maar omdat het CBR kampt met lange wachttijden voor het verlengen van het rijbewijs. ,,Ik word daar chagrijnig van. Voor mij telt elke dag.”

 1. Woede in Haarlem na ‘geblunder’ met ‘extreme’ stadsdichter: ‘Onze stad staat voor paal’
  PREMIUM

  Woede in Haarlem na ‘geblunder’ met ‘extreme’ stadsdich­ter: ‘Onze stad staat voor paal’

  In de Haarlemse politiek is grote verontwaardiging ontstaan over de kwestie met Darryl Danchelo Osenga, de stadsdichter die na twee dagen is ontslagen vanwege een grote reeks aan gewelddadige berichten op Twitter. VVD en Forum voor Democratie stellen dat er is geblunderd rondom de voordracht van de stadsdichter en eisen opheldering van het college. ,,Ik ben woest, de goede naam van onze stad is bedoezeld”, stelt Louise van Zetten (Hart van Haarlem) tegen deze site.
 2. OM: ‘Samir A. zamelde minimaal 50.000 euro in voor 14 Nederlandse vrouwen in Syrië’

  OM: ‘Samir A. zamelde minimaal 50.000 euro in voor 14 Nederland­se vrouwen in Syrië’

  Samir A., een van Nederlands meest bekende jihadisten, heeft minimaal 50.000 euro ingezameld en doorgesluisd naar zeker 14 Nederlandse vrouwen in Syrische kampen. Dat stelde het Openbaar Ministerie vanochtend in de zaak tegen Samir A. ,,Het geld heeft een cruciale rol gespeeld bij de ontsnappingen van sommigen van hen", stelt Justitie. Lees hieronder de tweets van verslaggever Cyril Rosman vanuit de rechtszaal terug.