Volledig scherm
PREMIUM
Er komt een onderzoek naar een cultuur van wantrouwen binnen het Team Criminele Inlichtingen van de politie. © ANP XTRA

Nieuw onderzoek naar overlijden van twee politie-informanten

Naar aanleiding van nieuwe informatie wordt de dood van twee politie-informanten opnieuw onderzocht. Ook komt er een groot onderzoek naar een cultuur van wantrouwen, discriminatie en verkeerde omgangsvormen binnen het Team Criminele Inlichtingen en andere afdelingen van de Landelijke Eenheid.

De dood van twee informanten van het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de Landelijke Eenheid is eerder onderzocht. Toen luidde de conclusie nog dat er geen sprake was van verwijtbaar handelen door de spionnendienst van de politie. ,,Echter, er zijn nu nieuwe signalen bij de vakbonden binnengekomen”, meldt de politie aan deze nieuwssite. ,,Zodra die informatie bij de dienst- en eenheidsleiding bekend is, is dat aanleiding tot nader onderzoek.” 

  1. Nobelprijswinnaar én regeringsleider verweert zich tegen klacht Rohingya-genocide

    Nobelprijs­win­naar én regerings­lei­der verweert zich tegen klacht Rohingya-genocide

    De Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi heeft bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, waar Gambia en Myanmar vandaag voor de tweede dag op rij tegenover elkaar staan, het beleid van haar land met betrekking tot de islamitische minderheid van de Rohingya hoogstpersoonlijk verdedigd. De beschuldigingen van Gambia aan het adres van Myanmar geven volgens haar een ‘volstrekt onvolledig en misleidend beeld’ van de situatie.