Jonge kampeerders bij hun tent op een natuurcamping van Staatsbosbeheer (Terschelling). Veel Nederlanders vieren vanwege het coronavirus dit jaar vakantie in eigen land.
Volledig scherm
Jonge kampeerders bij hun tent op een natuurcamping van Staatsbosbeheer (Terschelling). Veel Nederlanders vieren vanwege het coronavirus dit jaar vakantie in eigen land. © Hollandse Hoogte / ANP

Nog geen zicht op een zonnige zomer: vanaf het weekend wisselvallig

Kunnen vakantiegangers die in Nederland blijven nog rekenen op een mooie zomer? Vooralsnog is het twijfelachtig. Vanaf het weekend wordt het wisselvalliger, met buien en later ook lagere temperaturen dan gemiddeld. 

  1. Advocaat: Pawel werd niet onder tram geduwd, maar verloor evenwicht en was ‘stomdronken’
    PREMIUM

    Advocaat: Pawel werd niet onder tram geduwd, maar verloor evenwicht en was ‘stomdron­ken’

    Het is onzin dat een 15-jarige jongen vorige week in Den Haag de 39-jarige Pawel Bernat moedwillig onder de tram heeft geduwd. Het slachtoffer drong zich maandagavond zelf dronken op aan de jongen en zijn vrienden van 15 en 18. Toen deze een afwerend gebaar maakte, viel de Poolse man voor een aankomende tram. Dat zegt althans mr. Hugo Bakker, de advocaat van de 18-jarige jongen. ,,Zijn vriend heeft alleen de hand en vinger van het slachtoffer weggeslagen.”