Volledig scherm
4 op de 10 uitzendbureaus gingen tijdens een steekproef in op het verzoek om geen uitzendkracht van buitenlandse komaf te sturen. © ANP

Nog steeds werken veel uitzendbureaus op verzoek mee aan discriminatie

Uitzendbureaus willen nog steeds op verzoek discrimineren voor opdrachtgevers, blijkt uit een steekproef in opdracht van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 4 op de 10 uitzendbureaus gingen in op het verzoek om geen uitzendkracht van buitenlandse komaf te sturen.

Het discrimineren van uitzendkrachten is de branche een doorn in het oog. In januari bracht het televisieprogramma Radar al naar buiten dat er op grote schaal gediscrimineerd wordt in de branche. Reden voor uitzendreuzen Tempo-Team en Randstad om alle 1500 medewerkers van de uitzendbureaus verplicht op een antidiscriminatiecursus te sturen.

Hoger percentage

De inspectie voerde eind vorig jaar ook al een onderzoek uit onder uitzendbureaus. Toen ging het om organisaties die aangesloten zijn bij de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen). Uit dat onderzoek bleek dat 13 procent van de ondervraagde uitzendbureaus mee wilde werken aan het buiten de deur houden van arbeiders van bepaalde afkomst. Nu blijkt uit een steekproef onder uitzendbureaus die niet zijn aangesloten bij de ABU of NBBU dat een veel hoger percentage bereid is om te discrimineren. Uit dit onderzoek blijkt dat 40 procent van de uitzendbureaus meeging met het verzoek om geen uitzendkracht van buitenlandse komaf te sturen. Een flink hoger percentage dan bij de uitzendbureaus die lid zijn van de brancheorganisaties.

Veel werk te verzetten

Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft gisteren per brief aan de Tweede Kamer gereageerd op de uitkomsten van de steekproef. Zo schrijft ze dat de percentages aangeven dat er absoluut nog veel werk te verzetten is. ,,De extra inspecteurs die worden aangetrokken zullen deels worden ingezet voor verkennende inspecties bij niet bij ABU of NBBU aangesloten uitzendbureaus’’, aldus de staatssecretaris. Dit om op die bureaus druk uit te oefenen om discriminatie tegen te gaan.

  1. Te hard rijden, smartphones en alcohol: meer verkeersongelukken door minder politiecontrole

    Te hard rijden, smartpho­nes en alcohol: meer verkeerson­ge­luk­ken door minder politiecon­tro­le

    Het aantal verkeersongelukken is de afgelopen vijf jaar toegenomen. Dat komt vooral doordat automobilisten te snel rijden, afgeleid zijn (door smartphones) of alcohol op hebben. Bij de ongelukken vielen ook meer doden, blijkt uit het vandaag uitgekomen rapport van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Een logische verklaring voor het gedrag van bestuurders is de afname van de handhaving van verkeersregels door de politie, aldus het onderzoeksinstituut.