Reizigers met mondkapjes in de trein en op het Centraal Station van Eindhoven. NS wil graag af van de mondkapjesplicht, maar dat zit er voorlopig niet in.
Volledig scherm
Reizigers met mondkapjes in de trein en op het Centraal Station van Eindhoven. NS wil graag af van de mondkapjesplicht, maar dat zit er voorlopig niet in. © Rob Engelaar

NS vervoerde helft reizigers in 2021, viert einde coronamaatregelen: ‘Neem weer de trein!’

jaarcijfersDe Nederlandse Spoorwegen heeft voor het tweede jaar op rij veel minder reizigers vervoerd. Alleen dankzij forse overheidssteun kon een groot verlies worden voorkomen, zei topvrouw Marjan Rintel bij de presentatie van de jaarcijfers over 2021.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.