Rechtbanktekening van de Oostenrijkse huurder en klusjesman Josef B. en diens advocaat Yehudi Moszkowicz tijdens een eerste pro-formazitting in de strafzaak Ruinerwold.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van de Oostenrijkse huurder en klusjesman Josef B. en diens advocaat Yehudi Moszkowicz tijdens een eerste pro-formazitting in de strafzaak Ruinerwold. © ANP

OM: Oostenrijkse klusjesman mishandelde Ruinerwoldse kinderen

De Oostenrijkse klusjesman Josef B. (60) die de Ruinerwoldse vader Gerrit Jan zou hebben geholpen onder te duiken met zes van zijn negen kinderen, wordt nu ook verdacht van het medeplegen van de mishandelingen van hen.

  1. LIVE | 'Ongevaccineerde zwangere vrouwen belanden vaker op ic door deltavariant’
    Coronavirus

    LIVE | 'Ongevacci­neer­de zwangere vrouwen belanden vaker op ic door deltavari­ant’

    Artsen waarschuwden in augustus al dat de deltavariant van het coronavirus gevaarlijker zou zijn voor zwangere vrouwen. Volgens Trouw blijkt dat nu ook uit onderzoek. Nederland kleurt komende week grotendeels rood op de kaart van coronagevallen in Europa. Het aantal positieve tests loopt verder en verder op. De ‘najaarsstijging’ kan betekenen dat andere landen op den duur strengere regels voor Nederlandse reizigers invoeren, zoals bij de vierde golf in juli ook gebeurde. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog.