Volledig scherm
De parkeerplaats in Eersel waar baby Hannah ontvoerd werd door haar ouders. © ANP

OM: ouders ontvoerde Hannah snel uitgeleverd

UpdateDe ouders die in Duitsland vastzitten voor de ontvoering van baby Hannah vanuit Eersel zullen op korte termijn worden uitgeleverd aan Nederland. Een woordvoerster van het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft dat maandag gezegd omdat beiden hebben gekozen voor de versnelde uitleveringsprocedure. 

Baby Hannah was een week geleden met haar pleegmoeder bij de Lidl in Eersel toen ze door haar ouders werd meegenomen en ontvoerd. Een tip van een oplettende Nederlander leidde de politie maandagavond naar een vakantiepark in Bad Bentheim waar het jonge gezin naar toe was gevlucht. De ouders werden aangehouden en hun kind in veiligheid gebracht.

Wanneer vader Rowan S. (25) en moeder Kim de L. (26) precies naar Nederland komen is nog niet bekend. Het OM heeft daar geen informatie over en wil er niet over speculeren, aldus de woordvoerster.

'Onduidelijk'

Advocaat Hakima Frites van Rowan S. begrijpt niet waarom zijn uitlevering zo lang moet duren. ,,Het is voor mij ook erg onduidelijk. Hij zit op een paar kilometer van de grens dus de afstand kan het probleem niet zijn’’, reageerde ze. Als de verdachten naar Nederland komen zal de officier van justitie de exacte verdenking bekendmaken. ,,Ook dat is afwachten’’, aldus Frites.

Baby Hannah was weggehaald bij haar ouders vanwege vermoedens over mishandeling. Vorig jaar werd ze met gebroken ribben, een gebroken enkel en blauwe plekken opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Beide ouders zijn destijds aangehouden maar omdat de exacte oorzaak niet duidelijk is geworden, werden ze na een paar dagen ook weer vrijgelaten.

Volledig scherm
Hannah werd door haar ouders meegenomen. © Politie