Onbekende dode vrouw in Terneuzen begraven

VIDEODe nog altijd anonieme vrouw die eind juni doodgeschoten werd gevonden in het Zeeuws-Vlaamse Westdorpe, is vanmiddag begraven op de Zuiderbegraafplaats in Terneuzen. Er was een aantal mensen aanwezig bij het afscheid, sommigen namen bloemen mee. Het waren mensen van de begrafenisonderneming maar ook mensen die de laatste eer kwamen brengen naar aanleiding van een Facebookoproep.

Burgemeester Jan Lonink was samen met onderzoekers van de politie, een aantal leden van de kerk en enkele belangstellenden aanwezig bij de plechtigheid. Martine Jacobs, teamleider Team Grootschalige Opsporing en Kim Weijers, officier van justitie in de zaak waren daar ook bij. ,,Diep en diep triest dat daar niemand aanwezig zal zijn die haar gekend heeft”, zei Weijers.

Het is nog steeds onduidelijk wie de vrouw is. De politie kreeg sinds afgelopen weekeinde negentig tips over haar mogelijke identiteit. Een heleboel namen waren al genoemd, aldus een politiewoordvoerster. Maar er zitten ook tientallen nieuwe namen bij. Het gaat dan ook om vrouwen uit het buitenland.

In totaal kreeg de politie tot nu toe 264 tips over de vrouw die op 22 juni werd gevonden door een voorbijganger. Ze is vermoedelijk op een onbekende plaats doodgeschoten en daarna in het weiland aan de Sint Anthoniekade op de Nederlands-Belgische grens achtergelaten. Het gaat om een blanke vrouw van tussen de 50 en 65 jaar met kort rossig haar en een normaal postuur. Ze is 1,65 tot 1,70 meter lang.

Volgens het onderzoeksteam verzorgde de vrouw zichzelf goed. Dat blijkt onder meer uit de staat van haar gebit en nagels. ,,Vermoedelijk stond ze nog volop in het leven”, zegt officier van justitie Kim Weijers eerder.

Het onderzoeksteam heeft veel vermissingszaken in Nederland en België onderzocht en er zijn dna, vingerafdrukken en gebitsgegevens vergeleken. Toch is het nog niet gelukt de identiteit van de vrouw te achterhalen. De politie heeft de hulp van het publiek ingeroepen, ook in het buitenland. Op politie.nl zijn ook Engels- en Franstalige oproepen geplaatst.

Mensen brengen een laatste groet aan de overleden vrouw.
Volledig scherm
Mensen brengen een laatste groet aan de overleden vrouw. © Cris Sohier
  1. Atalay (22) overlijdt na ongeluk, later die dag wordt zijn zoontje geboren

    Atalay (22) overlijdt na ongeluk, later die dag wordt zijn zoontje geboren

    De 29-jarige vrachtwagenchauffeur die vrijdag betrokken raakte bij een dodelijk ongeluk in Amsterdam, moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De trucker uit Alkmaar reed op de Keizersgracht over een bromfietser, die ter plekke overleed aan zijn verwondingen. Het ging om de 22-jarige Atalay, wiens vrouw enkele uren later beviel van hun eerste kind. In de omgeving van het slachtoffer is de schok nog altijd enorm.