Volledig scherm
Nabil Amzieb gaf in juni 2013 een interview aan het blaadje Stadleven, onderdeel van de Amsterdamse woningbouwvereniging Stadgenoot.

Onthoofd slachtoffer Amzieb was bekende van politie

De 23-jarige Amsterdammer Nabil Amzieb, van wie het afgehakte hoofd woensdagmorgen op de Amstelveenseweg in Amsterdam werd gevonden, is een bekende van de politie. Hij zou bevriend zijn met de vier mannen die vastzitten voor het voorbereiden van een liquidatie in Amsterdam-West. Amzieb liep in 2013 stage bij de Amsterdamse woningcorperatie Stadgenoot.

Volledig scherm
© Infografieken Nederland
Volledig scherm
Nabil Amzieb gaf in juni 2013 een interview aan het blaadje Stadleven, onderdeel van de Amsterdamse woningbouwvereniging Stadgenoot. © Stadleven | Stadgenoot

Nabil Amzieb woonde op Kattenburg, een van de Oostelijke eilanden naast Centraal Station Amsterdam. Hij viel daar volgens getuigenverklaringen in Het Parool 'nauwelijks op'. Hij kickbokste bij MTK Gym in de Tweede Leeghwaterstraat en leerde op het ROC voor 'servicemedewerker in de bouw'.

Drie jaar geleden werkte Amzieb nog als stagiair-monteur bij Stadgenoot, zo blijkt uit een interview met hem in het blaadje Stadleven van de woningbouwvereniging.

,,Ik heb hier een hoop geleerd", vertelde Amzieb toen. ,,Altijd je werkschoenen aan en je moet klantvriendelijk zijn." Nabil had het naar zijn zin op zijn stage: ,,Regelmatig drinken we ook nog gezellig een kopje koffie. Ja dat sociale, met mensen omgaan, dat gaat me vrij goed af."

Toekomstplannen
Na zijn stage wilde de Amsterdammer van Marokkaanse afkomst het liefst weer bij een woningbouwcorporatie werken. Maar zijn echte droom was om weer naar Marokko te gaan: ,,Ergens op een hoge berg met uitzicht op zee.''

Volgens Het Parool was Amzieb een goede vriend van de vier verdachten uit Amsterdam-Oost die vastzitten voor een poging tot liquidatie in Amsterdam-West, februari vorig jaar.

Martha
Het gaat om een groep jonge twintigers die in opdracht van beroepscrimineel Benaouf A. een rivaal uit het kamp van crimineel Gwenette Martha wilden doodschieten. De vier jongens werden in februari klemgereden door een arrestatieteam in de Knokkestraat in Amsterdam-West.

Woensdag, de dag dat het hoofd van Amzieb is gevonden, is het proces tegen de vier begonnen met een inleidende zitting. Het is onbekend of het toeval of opzet is dat Amzieb dinsdagnacht, de nacht voor de zitting, om het leven is gebracht.

Volgens Parool-misdaadverslaggevers Paul Vugts en Maarten van Dun hebben de daders de getrouwen van Benaouf A. en Houssine A. nu een morbide signaal willen geven met de moord op Amzieb en het achterlaten van diens hoofd voor Fayrouz. Dat blijkt ook uit het feit dat de twintiger bepaald niet te boek stond als een kopstuk uit de groep, maar meer als één van de vele uitvoerders. 

Volledig scherm
© Stadleven | Stadgenoot