Een groep van zo'n 30 à 40 mensen heeft zich voor de deur van het restaurant verzameld om steun aan het personeel en de eigenaren te betuigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groep van zo'n 30 à 40 mensen heeft zich voor de deur van het restaurant verzameld om steun aan het personeel en de eigenaren te betuigen. © Koen Laureij

Ontruiming dreigt bij restaurant Utrecht vanwege negeren coronacheck: 'We zijn klaar voor deze strijd’

De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma heeft vanavond restaurant Waku Waku in Utrecht per direct gesloten. Eigenaren Floris Beukers en Naphassa Parinussa lieten vorige week namelijk weten niemand te controleren op de coronacheck. Ook aan het verzoek van vanavond, om de zaak te sluiten, hebben zij vooralsnog geen gehoor gegeven. En dus is zaak is nog gewoon open.  

  1. LIVE | 'Ongevaccineerde zwangere vrouwen belanden vaker op ic door deltavariant’
    Coronavirus

    LIVE | 'Ongevacci­neer­de zwangere vrouwen belanden vaker op ic door deltavari­ant’

    Artsen waarschuwden in augustus al dat de deltavariant van het coronavirus gevaarlijker zou zijn voor zwangere vrouwen. Volgens Trouw blijkt dat nu ook uit onderzoek. Nederland kleurt komende week grotendeels rood op de kaart van coronagevallen in Europa. Het aantal positieve tests loopt verder en verder op. De ‘najaarsstijging’ kan betekenen dat andere landen op den duur strengere regels voor Nederlandse reizigers invoeren, zoals bij de vierde golf in juli ook gebeurde. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog.