Volledig scherm
Universiteit van Amsterdam. © ANP

Ophef bij universiteit Amsterdam: professor wijst Turkse student af

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft een eigen wetenschapper tot de orde geroepen wegens haar afwijzing van een Turkse studente voor een stage. Dat deed ze in reactie op de acties van Turkije in Syrië. Daarom nodigde ze ‘op dit moment geen Turkse studenten uit’, antwoordde ze op het stageverzoek.

,,Wij keuren de reactie van de medewerker af. Er zijn direct vanuit de UvA excuses aangeboden aan de betrokken student. De UvA is een inclusieve en diverse universiteit. Afkomst of politieke motivatie mag nooit reden zijn voor afwijzing van wie dan ook", aldus de universiteit woensdag op de eigen site.

,,De betrokken medewerker is onmiddellijk duidelijk gemaakt dat de reactie niet acceptabel is." De vrouw in kwestie is uitgenodigd voor een verder gesprek. Op basis hiervan wordt besloten welke maatregelen worden genomen.

De studente heeft inmiddels afgezien van de plannen om aan de universiteit stage te lopen.

  1. Wegproject A58 loopt minstens een jaar vertraging op door stikstofcrisis
    Update

    Wegproject A58 loopt minstens een jaar vertraging op door stikstof­cri­sis

    Vooral grote infrastructuurprojecten die te veel stikstof uitstoten, kunnen in sommige gevallen jaren vertraging oplopen door de stikstofproblematiek. Enkele projecten kunnen in hun huidige vorm misschien helemaal niet doorgaan. De kosten die ontstaan door vertraging of uitstel lopen al in de tientallen miljoenen, meldt verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer.