Volledig scherm
© ANP

Opnieuw handgranaat aangetroffen in Amsterdamse Spuistraat

De politie heeft vanochtend een explosief aangetroffen voor een pand aan de Spuistraat, ter hoogte van een parkeergarage.

Het is de tweede keer in korte tijd dat in de Spuistraat, overdag een razenddrukke verkeersader, een explosief wordt achtergelaten. Op 5 april gebeurde het bij de chique nachtclub Mad Fox onder het W Hotel. Die club heeft daarna de deuren moeten sluiten.

Het explosief dat vandaag is aangetroffen, lag een stuk verderop in de richting van het Centraal Station.  Specialisten van de politie hebben na onderzoek vastgesteld dat het om een handgranaat gaat, en dus is de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onderweg. De omgeving blijft tot aan hun komst ruim afgezet.

  1. Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolopdracht’
    PREMIUM
    video

    Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolop­dracht’

    Het bleek een gigantisch misverstand. Terwijl de politie gisteren in de veronderstelling verkeerde dat op het ROC in Nijmegen een schietpartij dreigde, bleek in werkelijkheid dat leerlingen scenes uit het populaire computerspel Grand Theft Auto naspeelden. Volgens de studenten ging het om een schoolopdracht. Iets wat de school met klem tegenspreekt. De politie meldt op haar beurt dat de 25-jarige jongeman die werd aangehouden erg veel geluk heeft gehad.