Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Marco Okhuizen

Opnieuw intellectueel geschoffeerd en geminacht door de VVD

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

De VVD etaleerde gisteren een bijzonder staaltje damage control.

De regeringspartij die uitblinkt in integriteitsschandalen, en al zes jaar koploper in de bedenkelijke lijst van politici die negatief opvallen, had te kampen met slechte publiciteit, omdat Thierry Aartsen, een aspirant Kamerlid uit Breda, aldaar fractievoorzitter, de vreemde gewoonte heeft om zich als een totale malloot op sociale media te gedragen.

Hij hekelde de creativiteit van depressieve mensen die telkens maar weer voor een trein springen, juichte om een racistisch lied over Sylvana Simons en vindt de PVV eigenlijk een ontzettend toffe partij. Dat laat een onderzoek in zijn oude tweets zien.

 1. Nederlandse journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’
  Video

  Nederland­se journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’

  Journalist en historicus Rutger Bregman, die vorige week werd uitgescholden door Fox News-presentator Tucker Carlson, heeft diens tv-programma opzettelijk ontregeld. Dat vond hij nodig om zijn punt te maken, hoewel hij naar eigen zeggen wel overkwam als een ‘verwaande kwast’. ,,[Want] je entert iemands talkshow en je hebt met voorbedachten rade een plan om de boel op stelten te zetten.’’
 2. Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieruzie
  Update

  Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieru­zie

  Patricia Paay knokte vandaag in de rechtbank in Breda om de schadeclaims te mogen houden die ze heeft ‘gewonnen’ in haar rechtszaken tegen GeenStijl en Johan Vlemmix. Het administratiekantoor Osuro uit Leiderdorp zegt nog zo'n 93.000 euro van haar te krijgen, onder meer voor alle juridische kosten die Paay heeft moeten maken. De zaak eindigde vandaag onbeslist. Beide partijen gaan opnieuw om tafel om eruit te komen.