Rondom het provinciehuis in Zwolle stond het vol met trekkers, op straat, in de berm, op de stoep. Wijkbewoonster Renilde Huizinga kon met haar eigen auto geen kant op, en kreeg pardoes een parkeerbon. ,,Dit is meten met twee maten.”
Volledig scherm
Rondom het provinciehuis in Zwolle stond het vol met trekkers, op straat, in de berm, op de stoep. Wijkbewoonster Renilde Huizinga kon met haar eigen auto geen kant op, en kreeg pardoes een parkeerbon. ,,Dit is meten met twee maten.” © Frans Paalman

Parkeerboete terwijl hele wijk vol staat met trekkers: ‘Ik kon geen kant op’

Honderden trekkers vulden de straten rond het provinciehuis in Zwolle afgelopen maandag tijdens hun protest. Op straat, in het gras, op de stoep. Wijkbewoonster Renilde Huizenga kon met haar hybride-auto geen kant op. En toch kreeg ze tot haar stomme verbazing een bon van 105 euro voor foutparkeren.

  1. Verdronken Marcin zei als laatste tegen zijn vrouw: ‘Ik moet ophangen, er zijn kinderen in nood’

    Verdronken Marcin zei als laatste tegen zijn vrouw: ‘Ik moet ophangen, er zijn kinderen in nood’

    De crowdfundingactie voor de in Julianadorp omgekomen Poolse seizoensarbeider Marcin, die verdronk toen hij drie kinderen uit zee redden, is een succes. Het geld stroomt binnen. Marcin had zijn vrouw in Polen aan de lijn toen hij in de gaten kreeg dat er kinderen in nood waren. ,,Het laatste wat hij tegen zijn vrouw zei, was: ‘Er is iets aan de hand met kinderen in het water, ik moet ophangen’.”