Een weggegooid mondkapje. Inzet: Bert Mulder (midden) en Marino van Zelst van het RedTeam.
Volledig scherm
PREMIUM
Een weggegooid mondkapje. Inzet: Bert Mulder (midden) en Marino van Zelst van het RedTeam. © Joris Van Gennip

Plicht voor dragen mondkapjes weer invoeren: snel terug naar basismaatregelen volgens RedTeam bittere noodzaak

NIJMEGEN/ WAGENINGEN - Nederland moet zo snel mogelijk het dragen van de mondkapjes in binneruimtes weer verplicht stellen. Met de huidige sterk oplopende coronacijfers is het nodig om een aantal basismaatregelen weer terug in te voeren, omdat anders de ziekenhuizen het mogelijk niet meer aankunnen.

 1. Zeven keer was er brand bij boer Gert en dat kostte hem miljoenen, maar welke rol speelde hij zelf?
  PREMIUM

  Zeven keer was er brand bij boer Gert en dat kostte hem miljoenen, maar welke rol speelde hij zelf?

  Boer Gert lijkt een gelukkig leven te leiden: getrouwd, twee jonge kinderen en een groeiend bedrijf in Werkhoven. Totdat in de nacht van 25 oktober 2018 brand uitbreekt. Dat is het begin van een serie mysterieuze branden, waarvoor Gert zélf gearresteerd wordt. Komende week staat hij voor de rechter. Dan moet duidelijk worden wie Gert is: gelukkig familieman óf een ondernemer die in een financieel moeras belandde en geen uitweg meer zag?
 2. Flinke stijging meldingen van bedreiging tegen politici

  Flinke stijging meldingen van bedreiging tegen politici

  Bij het Team Bedreigde Politici van de politie-eenheid Den Haag is vorig jaar 600 keer een melding gedaan van mogelijke bedreiging van politici, een flinke stijging ten opzichte van de 393 gevallen in 2019. Bij 274 van de meldingen in 2020 ging het volgens het Openbaar Ministerie (OM) inderdaad om een strafbare belediging, tegenover 206 in 2019. ,,Het is aannemelijk dat de hogere cijfers samenhangen met de toenemende polarisatie in de samenleving”, aldus het OM.