Demonstranten tijdens een protestactie van onder andere Viruswaarheid op het Malieveld in juni 2021. Tijdens de actie werd geprotesteerd tegen het dragen van mondkapjes en het testen en vaccineren van kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Demonstranten tijdens een protestactie van onder andere Viruswaarheid op het Malieveld in juni 2021. Tijdens de actie werd geprotesteerd tegen het dragen van mondkapjes en het testen en vaccineren van kinderen. © ANP/Koen van Weel

‘Pokkenvaccin maakt mensen half stier’: complotten zijn van alle tijden

Het pokkenvaccin: creëert mensen die half stier zijn. De Spaanse griep: verspreid door de Duitsers. Het is een greep uit de complotten die door de jaren heen in tijden van gezondheidscrises bon ton waren. Want: complotdenken is van alle tijden. Wat kunnen we leren als we terugkijken in de geschiedenis? ,,Het is deels een verdedigingsmechanisme dat in de mens ingebakken zit.”

  1. Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapelle: ‘Het was schitterend, maar ook best link’
    met video

    Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapel­le: ‘Het was schitte­rend, maar ook best link’

    Lourens Janisse wist niet wat hij zag tijdens een vistochtje maandagmorgen op de Noordzee voor de kust van Westkapelle. Vanuit het niets dook ineens een bultrug walvis op uit het water. Janisse pakte meteen zijn telefoon om het dier vast te leggen. ,,Hij zwom naar ons toe, maar we waren ook wel wat angstig. Ons bootje is niet zo groot en we waren drie à vier kilometer uit de kust.”