Volledig scherm
Rechercheurs van de forensische dienst zijn bezig met onderzoek. © Peter Nicolai

Politie: Duitse Monika Ritschel is niet de vermoorde vrouw in Zeeland

De Duitse Monika Ritschel, die sinds mei 2017 vermist wordt, is ondanks de sterke gelijkenis niet de vermoorde anonieme vrouw in het Zeeuwse Westdorpe. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt op Twitter. 

De afgelopen dagen kwamen er via de Whatsapp-service van de politie zóveel tips binnen over de Duitse vrouw dat de politie besloot dit gerucht te ontkrachten. De mogelijkheid dat ze het is is onderzocht, maar het blijkt niet om dezelfde persoon te gaan.

Vorige week werd in het televisieprogramma Zomer met Art bekendgemaakt dat de politie tot dusver 300 tips heeft binnengekregen over de vermoorde onbekende vrouw die in juni in Westdorpe werd gevonden en dinsdag in Terneuzen is begraven. 130 daarvan zijn binnengekomen nadat afgelopen weekend bekend werd dat ze is doodgeschoten. 

Die 53-jarige Duitse vrouw waarvan gedacht werd dat zij de vermoorde vrouw zou kunnen zijn, werd in mei 2017 als vermist opgegeven. De persoonsbeschrijving komt goed overeen met het gevonden lichaam en ook de foto toont gelijkenissen, vandaar de vele reacties bij de politie. 

  1. Vader omgekomen zusjes spoorongeval Oss: ‘We  blijven hopen dat ze er op een dag weer zijn’
    VIDEO

    Vader omgekomen zusjes spooronge­val Oss: ‘We blijven hopen dat ze er op een dag weer zijn’

    De vader van Dana en Liva, de twee zusjes die zijn omgekomen bij het spoorongeluk met de Stint, precies een jaar geleden, heeft vanmiddag tijdens de herdenkingsdienst in Oss iedereen bedankt die aan het monument heeft meegewerkt. Hij stond in een emotionele speech stil bij het verlies van zijn dochters. ,,Soms loop ik naar de kamer in de hoop dat daar twee hele mooie meisjes liggen.’’