Politie-informant Freddy Janssen uit Valkenswaard werd aan stukken gesneden

VideoEen politie-informant blijkt in 2015 in stukken te zijn gesneden en in een rivier gedumpt. Hoewel onderzoek uitwees dat hij zelfmoord had gepleegd, vrezen bronnen binnen het Team Criminele Inlichtingen dat zijn band met de politie hem fataal is geworden. De politie start een nieuw intern onderzoek.

De informant is de 51-jarige Freddy Janssen uit Valkenswaard, die in mei 2015 dood werd aangetroffen. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant, die zich baseert op een politieverslag en gesprekken met naasten van Janssen en mensen uit de onderwereld.

Vanwege zijn onhandelbare aard waren politiemedewerkers gestopt met Freddy Janssen. Ze waren bang dat hij ontmaskerd zou worden. De leiding liet echter andere collega’s van het Team Criminele Inlichtingen (TCI) de samenwerking weer oppakken. 

Niet veel later overleed Janssen. Bronnen binnen het Team Criminele Inlichtingen vrezen dat de samenwerking met de politie de Valkenswaarder fataal is geworden. Ze vinden dat er onprofessioneel met de informant is omgesprongen.

Volledig scherm
De woning van Jan B. in Hulten. © Edwin Wiekens