Een politieagent betreedt de Woenselse Poort
Volledig scherm
Een politieagent betreedt de Woenselse Poort © Eindhovens Dagblad - Bert Jansen

Politie: Tbs'ers Eindhoven pleegden zelfmoord

De twee tbs'ers die donderdag om het leven kwamen in zorginstelling De Woenselse Poort hebben zelfmoord gepleegd, zo bevestigt de politie. De broer van de overleden man denkt dat de zelfmoord voorkomen had kunnen worden: ,,Hoe is het toch mogelijk dat hij een wapen had? Hij had niet dood hoeven zijn."

Quote

Mijn broer had niet dood hoeven zijn

Broer overleden man

Donderdagochtend werden de dode lichamen van een man en een vrouw aangetroffen bij de zorginstelling in Eindhoven. In de buurt van het dode tweetal werd een vuurwapen gevonden.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de twee door gebruik van dit vuurwapen om het leven zijn gekomen. De politie vermoedt dat de twee samen hebben besloten zelfmoord te plegen. 

'Hoe is het mogelijk?'
De mannelijke cliënt verbleef al tussen de 16 en 17 jaar in gevangenissen en forensische klinieken. De broer van de overleden man sprak in een interview met Omroep Brabant over de zelfmoord: ,,Hoe is het toch mogelijk dat hij een wapen had? Hij had niet dood hoeven zijn."

Waarvoor hij in het verleden is veroordeeld, wilde de man niet zeggen. ,,Elk verhaal heeft twee kanten, maar dat hij misstappen heeft begaan en dingen heeft uitgevreten, moge duidelijk zijn," verklaarde hij tegenover Omroep Brabant

Misdaadjournalist Alberto Stegeman sprak al eerder zijn zorgen uit over een beveiligingslek in De Woenselse Poort.