Volledig scherm
Politie op het Rembrandtplein in Amsterdam. © ANP

Politie weet wie man uit Almere doodschoot in garage Amsterdam

De identiteit van de vermoedelijke schutter die zaterdag in een parkeergarage in Amsterdam een man neerschoot, is bij de politie bekend.  De 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere kwam daarbij om het leven. 

Gefferie werd in de nacht van vrijdag op zaterdag doodgeschoten in parkeergarage The Bank bij het Rembrandtplein. De aanleiding voor de schietpartij was waarschijnlijk een ruzie bij de parkeerautomaat. Ooggetuigen zeggen dat ze de schutter met anderen in een auto zagen vluchten.

De politie vond die auto uiteindelijk en arresteerde de vier inzittenden: drie Amsterdammers van 20, 21 en 24 jaar en een vrouw van 22 uit Diemen. Het viertal zit nog vast, maar geen van hen bleek de schutter. Ondanks invallen op meerdere plekken is de vermeende schutter nog niet gevonden.

In een video op social media doet de politie een dringende oproep aan deze man om zich te melden. Doet hij dat niet binnen een dag, dan wordt zijn naam bekendgemaakt. 

  1. Familie verongelukte Kayleigh (14) niet boos op 18-jarige bestuurder: ‘Daarmee krijgen we haar niet terug’

    Familie verongeluk­te Kayleigh (14) niet boos op 18-jarige bestuurder: ‘Daarmee krijgen we haar niet terug’

    Bij een zwaar verkeersongeval in het Belgische Nieuwerkerken is vannacht de 14-jarige Kayleigh Leemans om het leven gekomen. Ze was op de terugweg van de kermis toen de wagen waarin ze samen met drie andere tieners zat, tegen een geparkeerde oplegger botste. De 18-jarige bestuurder van de auto had enkel een voorlopig rijbewijs en mocht dus geen passagiers vervoeren. De familie van Kayleigh zegt geen wrok te koesteren. ,,Daarmee krijgen we haar toch niet terug.”