Freddy Janssen was informant van de politie. In mei 2015 werd zijn lichaam in stukken gesneden teruggevonden in het Markkanaal bij het Brabantse Den Hout.
Volledig scherm
PREMIUM
Freddy Janssen was informant van de politie. In mei 2015 werd zijn lichaam in stukken gesneden teruggevonden in het Markkanaal bij het Brabantse Den Hout. © Privebeeld

‘Politie wiste sporen uit na dood informant Freddy Janssen uit Valkenswaard’

Nadat politie-informant Freddy Janssen uit Valkenswaard aan stukken gezaagd was teruggevonden, heeft de politie cruciale informatie voor de rechtbank verzwegen en sporen van de operatie uitgewist. Dat zeggen betrokkenen, die spreken van een ‘doofpot met IRT-achtige kenmerken’.

 1. LIVE | 4727 nieuwe besmettingen, kabinet hoopt dat we deze zomer weer volop op vakantie kunnen
  Coronavirus

  LIVE | 4727 nieuwe besmettin­gen, kabinet hoopt dat we deze zomer weer volop op vakantie kunnen

  Het wekelijkse dodental lag vorige week voor het eerst sinds half september lager dan het aantal dat normaal is voor de tijd van het jaar. Ondanks dat hij het ‘ongelooflijk mooi nieuws’ vindt, ziet coronaminister De Jonge geen reden om de huidige maatregelen verder te versoepelen. Intussen zijn er afgelopen etmaal 4727 nieuwe besmettingen bijgekomen en daalt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen voor de derde dag op rij, ook al is de afname heel gering. Ook vandaag houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.
 2. Weer meer besmettingen, maar aantal sterfgevallen onder ouderen flink lager

  Weer meer besmettin­gen, maar aantal sterfgeval­len onder ouderen flink lager

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is de afgelopen week met 7 procent toegenomen naar 31.984 op weekbasis. In Brabant werden afgelopen week 5107 nieuwe gevallen van het coronavirus gemeld. Vorige week waren dat er 5215. Dat is onder meer een gevolg van een groter aantal afgenomen tests (plus 20 procent), maar het RIVM maakt zich zorgen. Het reproductiegetal kwam voor het eerst in weken fors boven de 1 uit, wat betekent dat de epidemie groter wordt.
 1. Studenten kunnen nu studeren in een zeecontainer: 'Supergezellig en toch heel coronaproof'
  Play

  Studenten kunnen nu studeren in een zeecontai­ner: 'Supergezel­lig en toch heel corona­proof'

 2. Het mysterie van de kluis die urenlang op straat lag is deels opgelost
  Play

  Het mysterie van de kluis die urenlang op straat lag is deels opgelost