Politie te paard tijdens Koningsdag in Amsterdam waar onder meer het Vondelpark werd afgesloten.
Volledig scherm
Politie te paard tijdens Koningsdag in Amsterdam waar onder meer het Vondelpark werd afgesloten. © ANP

Politiebonden moedeloos na Koningsdag en uitblijven betere cao: ‘Misschien werk maar neerleggen’

agenten gewondDoor doelbewust de drukte op te zoeken en agenten agressief te bejegenen hebben talloze Nederlanders zich tijdens Koningsdag schuldig gemaakt aan ‘egoïstisch en onverantwoordelijk gedrag’. Dat zegt Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond. Met het uitblijven van een betere cao voor agenten overwegen de vakbonden ‘serieuze acties‘ rondom toekomstige evenementen en feestdagen, waarschuwt Maarten Brink, projectleider van de landelijke cao-acties, die naar eigen zeggen namens alle bonden spreekt.

0 reacties

 1. Familie van ex-speler Jong Vitesse wil Spaanse politie aanklagen na klifdrama: 'Video niet door ons gelekt’
  PREMIUM
  Crowdfunding

  Familie van ex-speler Jong Vitesse wil Spaanse politie aanklagen na klifdrama: 'Video niet door ons gelekt’

  De familie van de op Mallorca omgekomen Arnhemmer Mourad Lamrabatte (31) beraadt zich op juridische stappen tegen de Spaanse autoriteiten nadat een video van het klifdrama uitlekte op internet. Broer Ibrahim is ervan overtuigd dat de Spaanse politie het schokkende filmpje heeft gelekt aan Spaanse media. ,,Het is ongelooflijk dat je na zo’n vreselijk incident nog een trap na krijgt van de politie. We zijn in shock.”
 1. Omur (32) kreeg levensgevaarlijk gif over zich heen ‘Ik denk de hele dag: wat als ik dood was gegaan?’
  PREMIUM

  Omur (32) kreeg levensge­vaar­lijk gif over zich heen ‘Ik denk de hele dag: wat als ik dood was gegaan?’

  Omur Arslan (32) uit Amersfoort dacht dinsdagavond dat hij dood zou gaan. Arslan, eigenaar van supermarkt Omur Markt op het Neptunusplein, kreeg pal voor zijn winkel onverwachts poeder van zwaar ongediertegif over zich heen. ,,Toen ik ’s avonds laat thuiskwam uit het ziekenhuis, zat de woonkamer vol familie op me te wachten. Iedereen was ongelooflijk geschrokken.’’
 2. Arrestaties, gewonde agenten en parken vol met troep: ‘Mensen deden alsof corona niet meer bestond’
  Play
  KONINGSDAG

  Arresta­ties, gewonde agenten en parken vol met troep: ‘Mensen deden alsof corona niet meer bestond’

  De politie kon op Koningsdag niks anders doen dan ingrijpen in de overvolle parken in Nederland. Onder meer in Amsterdam, Utrecht, Breda en Haarlem moesten mensen aan het eind van de middag verplicht parken en pleinen verlaten. In Breda en Amsterdam moest zelfs de ME er aan te pas komen. De burgemeester van Breda besloot 's middags een noodverordening af te kondigen. In Amsterdam werden vijftig mensen aangehouden. Drie agenten raakten lichtgewond. Volgens de Nederlandse BOA Bond deden mensen op sommige plekken ‘alsof corona niet meer bestond‘.