Feestgangers in het centrum van Den Bosch vieren de elfde van de elfde.
Volledig scherm
Feestgangers in het centrum van Den Bosch vieren de elfde van de elfde. © ANP

Politiebonden zijn het spuugzat en dreigen met staking carnaval en blokkade Binnenhof

Politieacties verhardenDe politiebonden dreigen met carnaval geen agenten in te zetten. De bonden ACP, ANPV, Equipe en NPB gaan hun leden daartoe oproepen om op deze manier een betere cao af te dwingen, melden ze aan deze site. Ook wordt er nog gedacht aan het blokkeren van de toegang tot het Binnenhof en aan werkonderbrekingen bij grote evenementen zoals internationale voetbalwedstrijden.

0 reacties

 1. Nachtclubs riskeren boete tot 50.000 euro, boabonden vragen inspectie om hulp bij handhaving
  de nacht staat op

  Nachtclubs riskeren boete tot 50.000 euro, boabonden vragen inspectie om hulp bij handhaving

  De Nederlandse Arbeidsinspectie moet zaterdagnacht tijdens de heropening van de nachtclubs controleren of boa’s onder veilige omstandigheden hun werk kunnen doen. Die oproep doet voorzitter van de vakbond BOA ACP Richard Gerrits. ,,Als boa’s in uniform moeten gaan handhaven zonder back-up van de politie, dan kan dat wel eens verkeerd aflopen”, zegt hij tegen deze site. De arbeidsinspectie neemt het verzoek in behandeling, bevestigt een woordvoerder. ,,We gaan de klacht nu onderzoeken.”
 2. Tien panden ontruimd om grote brand bij snackbar, explosiegevaar geweken

  Tien panden ontruimd om grote brand bij snackbar, explosiege­vaar geweken

  De grote, uitslaande brand die zondagavond laat uitbrak bij een snackbar aan de Hoofdstraat Oost in het centrum van Wolvega (Friesland) is onder controle. Door de brand was een gaslek ontstaan, waarop de brandweer besloot om de omgeving te ontruimen. Volgens een woordvoerder van de brandweer ging het om zeker tien omliggende panden. De bewoners mochten na enkele uren weer terug naar hun woningen. De brandweer is nog wel bezig met nablussen.