Dick Nijman (links) en Wim Weijers van Buurtplatform Wedren/Julianapark. Op de achtergrond de dixi die als afwerkplek wordt gebruikt.
Volledig scherm
PREMIUM
Dick Nijman (links) en Wim Weijers van Buurtplatform Wedren/Julianapark. Op de achtergrond de dixi die als afwerkplek wordt gebruikt. © Paul Rapp

Prostituee verwent klanten in dixi bij speeltuintje: ‘Dit moet niet het nieuwe normaal worden’

Een prostituee die een klant ‘verwent’ in een dixi, een mobiel toilet bij een speeltuintje. Het is de druppel voor bewoners rond de Wedren en Julianapark in Nijmegen die strijden tegen (drugs)overlast. Strenger optreden, dat is wat ze willen. Maar tegelijkertijd moet er ook zorg en begeleiding komen voor de verslaafden, veroorzakers van de klachten in de buurt.

Alleen op die manier kan de problematiek structureel de kop ingedrukt worden. ‘Het kan niet zo zijn dat het huidige straatbeeld het nieuwe normaal wordt’, vinden de bewoners die zich hebben verenigd in buurtplatform Wedren/Julianapark. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”