Het buxushouten beeldje 'Calvarie' van Claus Sluter is bemachtigd door het Rijksmuseum in Amsterdam
Volledig scherm
Het buxushouten beeldje 'Calvarie' van Claus Sluter is bemachtigd door het Rijksmuseum in Amsterdam © Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum bemachtigt werk van beroemde beeldhouwer Claus Sluter

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een sculptuur bemachtigd van Claus Sluter (ca. 1384-1482). Hij wordt gezien als de grondlegger van de Nederlandse beeldhouwkunst. Volgens het museum is dit het eerste werk van zijn hand in een Nederlandse collectie. De sculptuur Calvarie is met ingang van vandaag te zien.

  1. Hij kampt met gokverslaving en is geen onbekende voor het gerecht: pleegde jonge vader (32) de moord op Marleen (64)?
    PREMIUM

    Hij kampt met gokversla­ving en is geen onbekende voor het gerecht: pleegde jonge vader (32) de moord op Marleen (64)?

    Moest Marleen V.L. (64), de Oostendse weduwe die net over de grens in het Zeeuwse Koewacht gedumpt werd, dood voor haar geld? Daar lijkt het gerecht steeds meer van uit te gaan. De hoofdverdachte E.S. (32) had namelijk een hechte band met het slachtoffer, dat ook een peettante was van zijn jongste kind. In ruil voor geld zou E.S. — ondanks het leeftijdsverschil— zelfs aan een geheime relatie met de oudere vrouw begonnen zijn. De jonge vader wacht momenteel in een Duitse cel op zijn overlevering aan België.
    Koewacht