Boeren blokkeren met hun trekkers de snelweg.
Volledig scherm
Boeren blokkeren met hun trekkers de snelweg. © ANP

Rijkswaterstaat: mijd morgenochtend snelwegen rond Utrecht vanwege boerenprotest

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de snelwegen rond Utrecht op morgenochtend zoveel mogelijk te mijden in verband met het boerenprotest.

De verwachting is dat op de wegen rond Utrecht veel overlast zal zijn door tractoren die richting De Bilt rijden. De boeren willen daar morgen protesteren tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Eigenlijk was het protest in eerste instantie voorzien voor de poorten van onderzoeksinstituut RIVM, maar de actie is nu verplaatst naar het terrein van honkbalvereniging The Wombats aan de Voordorpsedijk. 

Vanaf het einde van de ochtend kunnen weggebruikers flinke vertraging ondervinden op de wegen van Utrecht richting Den Haag. Naar verwachting gaan er morgen honderden, mogelijk duizenden, trekkers de weg op. De boeren rijden ‘s ochtends eerst naar De Bilt, daarna gaan ze naar Den Haag.

Ook de werkzaamheden aan de Galecopperbrug bij Utrecht kunnen volgens Rijkswaterstaat extra reistijd opleveren. De verkeershinder bleek daar vanochtend groter dan de afgelopen tijd.

Snelheid aanpassen

Weggebruikers die toch de weg op gaan, worden geadviseerd de verkeersinformatie vooraf te checken. Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers alert te zijn op het grote snelheidsverschil tussen de verschillende voertuigen en de rijstijl daarop aan te passen.

Poll

Sta jij nog achter de boeren na het uit de hand gelopen protest van maandag?

 • Ik stond achter het boerenprotest, maar nu niet meer (15%)
 • Ik stond achter het boerenprotest, en nu nog steeds (70%)
 • Ik stond niet achter het boerenprotest, en nu al hélemaal niet meer (15%)
63296 stemmen
 1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
  PREMIUM

  Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

  Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”
 2. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
  video

  Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

  Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”