Exterieur van kantoorpand aan de Veerkade 7. De deur links naast de fontein. In dit pand zit een bedrijf dat betrokken is bij de levering van chemische stoffen aan Syrie.
Volledig scherm
Exterieur van kantoorpand aan de Veerkade 7. De deur links naast de fontein. In dit pand zit een bedrijf dat betrokken is bij de levering van chemische stoffen aan Syrie. © Bart Hoogveld

Rotterdams bedrijf voor de rechter wegens export van chemicaliën aan Syrië


ROTTERDAM - De Rotterdamse chemiegroothandel Aromatics moet binnenkort verantwoording afleggen voor het leveren van grondstoffen voor zenuwgas aan Syrië. Het bedrijf verscheepte tonnen aan aceton naar het oorlogsgebied in het Midden-Oosten, zonder daarvoor een vergunning te hebben.

  1. Bijna 1600 demonstranten opgepakt na A12-blokkade in Den Haag, 40 activisten mogelijk later vervolgd
    agent gebeten

    Bijna 1600 demonstran­ten opgepakt na A12-blokkade in Den Haag, 40 activisten mogelijk later vervolgd

    Extinction Rebellion (XR) blokkeerde zaterdag sinds 12.00 uur voor de zevende keer de A12 bij Den Haag. De demonstratie, die ruim vijf uur duurde, gold als protest tegen subsidies van de overheid aan de fossiele industrie. De politie heeft in totaal 1579 demonstranten opgepakt, 40 van hen worden strafrechtelijk vervolgd. Lees alle ontwikkelingen van vandaag terug in ons liveblog hieronder.
    Den Haag