Volledig scherm
PREMIUM
© Corné Sparidaens

Scheidsrechter Jan: Geamputeerd been, so what? Ik wil gewoon weer fluiten

Bijna 25 jaar fluit Jan Lolkema met veel plezier wedstrijden, totdat zijn been moest worden geamputeerd. Hij wordt donderdag de eerste scheidsrechter in Nederland die met beenprothese een wedstrijd fluit op hoog niveau. ,,Ik sta strak van de zenuwen en tegelijk voel ik me onoverwinnelijk.”

Als 13-jarige jongen ontdekte Jan het vak van scheidsrechter. ,,Ik was als voetballer niet technisch. Daarnaast had ik elke wedstrijd gedoe met de scheidsrechter, ik wist het altijd beter. Het besef kwam toen om zelf een cursus tot arbiter te gaan doen. Het duurde niet lang voordat ik er verliefd op werd en dat gevoel is nooit meer weggegaan.”

  1. RIVM: 166 sterfgevallen erbij, 625 nieuw gemelde ziekenhuisopnames

    RIVM: 166 sterfgeval­len erbij, 625 nieuw gemelde ziekenhuis­op­na­mes

    De afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 166 meldingen gedaan van mensen die zijn overleden aan het coronavirus. Het totaal aantal overleden patiënten komt daarmee op 1339. Dat meldt het RIVM in de dagelijkse update. De toename van 166 nieuw gemelde sterfgevallen is de een-na-hoogste tot nu toe, 31 maart waren het er 175. Het RIVM benadrukt dat deze 166 mensen lang niet allemaal de afgelopen 24 uur zijn overleden.