Schietpartij in Zwolle: 1 gewonde, kogelgaten in auto en woning

update/videoZwolle is vannacht opgeschrikt door een schietpartij waarbij iemand gewond raakte. Zowel in een woning als in een auto in de wijk Stadshagen zitten kogelgaten. De politie bevestigt dat het om een schietpartij gaat.  

Agenten zochten in alle vroegte van de zondagochtend de omgeving af van de Van Disselstraat in de Zwolse wijk Stadshagen naar aanleiding van een melding van een schietpartij. Op een parkeerplaats staat een auto met een kogelgat, vlakbij een woning die ook geraakt is. Of de woning iets met de schietpartij te maken heeft of ‘toevallig’ werd geraakt, is niet duidelijk.

Ziekenhuis

Woordvoerder Ruud Visser van de politie Oost-Nederland bevestigt dat het om een schietpartij gaat waarbij iemand gewond is geraakt. ,,Die is naar het ziekenhuis gebracht.’’ De politie heeft de persoon in kwestie nog niet kunnen spreken. Dat gebeurt later op de ochtend. Er is volgens Visser nog niemand aangehouden.

Volledig scherm
Van Disselstraat Zwolle met linten afgezet. © NewsUnited/Stefan Verkerk

 De technische recherche gaat een uitgebreid onderzoek doen in de Van Disselstraat als het licht wordt, zegt Visser. Vroeg in de ochtend spoedden agenten en de ambulance zich naar de straat, na een melding van een schietpartij. 

Kogelgaten

Agenten troffen er een gewonde aan en een auto met in elk geval één kogelgat. In een woning in de straat zijn in elk geval twee kogelgaten in een ruit stille getuigen van wat zich op de vroege zondagochtend afspeelde. 

Of de auto en de woning doelwit waren of zich toevallig in de vuurlinie bevonden, is nog niet bekend. Dat moet onderzoek uitwijzen, zegt Visser. 

Tekst loopt door onder de foto's

Volledig scherm
Twee kogelgaten in de ruit van een woning vlakbij de plek waar de schietpartij plaatsvond. © NewsUnited/Stefan Verkerk
Volledig scherm
De auto met het vermoedelijke kogelgat. © NewsUnited/Stefan Verkerk

Terwijl in de Van Disselstraat buurtbewoners wakker werden van harde knallen, zat menig Zwollenaar in de hele wijk rechtop in bed vanwege het geluid van een overvliegende politiehelikopter. Die hielp agenten op straat met - vermoedelijk - een zoektocht.  

Onderstaande tweet brengt een deel van de vlucht van de politiehelikopter in beeld. 

Linten

De politie heeft linten gespannen in de Van Disselstraat om de plek van de schietpartij af te zetten vanwege het onderzoek in de straat. Volgens een getuige zochten agenten onder meer in afvalbakken. 

Volledig scherm
De technische recherche doet onderzoek in de Van Disselstraat in Zwolle. © NewsUnited/Stefan Verkerk
  1. Anorexiapatiënte (19) ligt al anderhalf jaar vastgebonden in bed in kliniek

    Anorexiapa­tiën­te (19) ligt al anderhalf jaar vastgebon­den in bed in kliniek

    Een 19-jarige anorexiapatiënte ligt al anderhalf jaar 24 uur per dag vastgebonden in een bed in een Nederlandse ggz-instelling. In een door haar gemaakt filmpje dat het tv-programma Zembla in bezit heeft, laat ze zien hoe ze met een ‘Zweedse band’ rondom haar middel, haar schouders, polsen en voeten gefixeerd ligt. De jonge vrouw, die met sondevoeding in leven wordt gehouden, ligt vast omdat ze een gevaar voor zichzelf vormt.
  2. Al 100 kilometer file door boerenprotest, politie stopt in Den Haag vijftien boeren op weg naar het Binnenhof

    Al 100 kilometer file door boerenpro­test, politie stopt in Den Haag vijftien boeren op weg naar het Binnenhof

    Massa’s boeren stappen vandaag opnieuw op de trekker om te protesteren uit onvrede over stikstofmaatregelen. Er wordt gewaarschuwd voor verkeerschaos in het hele land. ,,Dat het weer een dikke chaos wordt, staat vast.’’ Door de protesterende boeren stond er vanochtend iets voor 06.00 uur al ruim 100 kilometer file. Vooral op de A1, A2, A6 en A28 is het druk. Daar rijden veel trekkers die onderweg zijn naar Bilthoven om actie te voeren bij het RIVM. De boeren gaan later op de dag ook in Den Haag nog demonstreren.