Naveltruitje. Beeld ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Naveltruitje. Beeld ter illustratie © Dreamstime

School ziet liever geen ‘blote’ kleding: ‘Docenten kunnen last hebben van meisje met diep decolleté’

pollNaveltruitjes, minirokjes of een wel érg zichtbaar decolleté. Is dat oké bij scholieren van 14 of 15 jaar oud? De Amersfoortse middelbare school Het Element ziet dat liever niet. Ouders kregen deze week per mail het verzoek om er op toe te zien dat hun kind, ook met deze hitte, in gepaste kleding naar school gaat. Maar is dat wel aan een school om zich daarmee te bemoeien?

2 reacties

 • Anne

  1 maand geleden
  In de jaren negentig (mijn middelbare schooltijd) waren lage broeken, naveltruitjes en spaghettibandjes enorm in de mode. Nooit is daar op school voor zover ik weet een probleem van gemaakt. Zijn we met z'n allen niet bezig om onze kinderen enorm te vertrutten? Je tienerjaren zijn toch net de uitgelezen kans om te ontdekken wie je bent en wat je leuk vindt, fouten te maken, rare kapsels en allerlei kledingstijlen uit te proberen?
 • annette hermens

  2 maanden geleden
  een normaal opgevoed kind heeft het niet nodig zo naar school te gaan
 1. Derde prik in zicht? ‘Aantal extra antistoffen indrukwekkend, zeker bij ouderen’
  PREMIUM
  video

  Derde prik in zicht? ‘Aantal extra antistof­fen indrukwek­kend, zeker bij ouderen’

  Pfizer pleit voor een derde prik als booster, omdat het vaccin na zes maanden minder effectief lijkt te worden. In Nederland zijn de eerste ouderen een half jaar geleden ingeënt. Moeten zij snel een extra vaccinatie krijgen om te voorkomen dat de ziekenhuizen dit najaar weer vol liggen met coronapatiënten? Of is dat vooral in het voordeel van de farmaceut, die zo extra vaccins verkoopt?