Leerlingen van een Amsterdamse basisschool in witte t-shirts met de tekst: ,,Is dit wit genoeg voor u?", gingen recent langs de deuren om meer witte kinderen voor de school te werven
Volledig scherm
Leerlingen van een Amsterdamse basisschool in witte t-shirts met de tekst: ,,Is dit wit genoeg voor u?", gingen recent langs de deuren om meer witte kinderen voor de school te werven © ANP

SER: Op gezonde en diverse scholen krijgen kwetsbare kinderen meer kansen

Scholen moeten gezond leven bevorderen, meer diversiteit toejuichen en álle leerlingen ondersteunen. Vooral kinderen die dat extra nodig hebben, staat in een nieuw advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) over meer kansengelijkheid.  

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. LIVE | Maatregelen weer aangescherpt in delen van Frankrijk, QR-codes blijven nog wel even
  Coronavirus

  LIVE | Maatrege­len weer aange­scherpt in delen van Frankrijk, QR-codes blijven nog wel even

  Het aantal mensen dat vanwege corona in het ziekenhuis belandt, stabiliseert. De afgelopen week werden 541 patiënten opgenomen, minder dan de week ervoor. Ook het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen daalde in een week tijd van bijna 4000 naar ruim 2200. Nederlanders zullen nog zeker tot na komende winter gebruik moeten maken van QR-codes om te reizen en om toegang te krijgen tot evenementen en uitgaansgelegenheden. Dat is de verwachting van verschillende virologen en epidemiologen waar BNR mee sprak. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. Lees hier het liveblog van de afgelopen dagen terug.