Lijsttrekker Emile Roemer (midden) en partijvoorzitter Ron Meyer (rechts) tijdens het SP partijcongres op 14 januari in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen 2017.
Volledig scherm
Lijsttrekker Emile Roemer (midden) en partijvoorzitter Ron Meyer (rechts) tijdens het SP partijcongres op 14 januari in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen 2017. © ANP

SP wil toch lijstverbinding met PvdA en GroenLinks

VerkiezingenDe SP wil toch een lijstverbinding aangaan voor de komende verkiezingen met de PvdA en GroenLinks. Voorwaarde is wel dat de andere twee linkse partijen een coalitie met de VVD van premier Mark Rutte bij voorbaat uitsluiten. Die oproep doet SP-voorzitter Ron Meyer vandaag. 

  1. Rechtbank gaat over eis van OM heen: 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodsteken Shella
    PREMIUM

    Rechtbank gaat over eis van OM heen: 18 jaar cel en tbs met dwangver­ple­ging voor doodsteken Shella

    Rotterdammer Garland van der K. handelde niet in een opwelling toen hij zijn ex-partner Shella met tientallen messteken om het leven bracht. Hij wist waar hij mee bezig was en ging er zelfs mee door, nadat het zoontje van de vrouw had geprobeerd hem van zijn moeder af te trekken. En dat is moord, oordeelt de rechtbank. Die komt daarom met een zwaardere straf dan was geëist. Geen 12, maar 18 jaar gevangenis. Met tbs en dwangverpleging.