Steeds meer ouderen op social media: ‘toen wij op Facebook kwamen, gingen kleinkinderen naar Insta’

CBS-ONDERZOEKHet social mediagebruik onder ouderen stijgt explosief. Het aantal 65-plussers met Whatsapp, Twitter of Facebook is in vijf jaar tijd ongeveer verdubbeld, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. ,,Maar ze zien niet altijd de risico’s.’’

In het nieuwste onderzoek naar ict-gebruik door huishoudens in 2019 constateren de CBS-onderzoekers vandaag een forse online inhaalslag door senioren. Vooral in de leeftijdscategorie 65 tot 75 jaar is de stijging enorm: in 2014 was 40 procent van deze groep actief op sociale media, in 2019 was dat al 76 procent. En vier op de tien 75-plussers Whatsappen, Facebooken of Twitteren tegenwoordig, dat percentage lag in 2014 nog op 13 procent. Het uitwisselen van berichten via diensten als Whatsapp is daarbij het meest populair. 

  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.