Volledig scherm
De oorzaak van de stroomstoring is nog onbekend, Liander doet hier onderzoek naar. © anp

Stroomstoring Gelderland opgelost: 30.000 huishoudens hebben weer stroom

Een grote stroomstoring heeft de regio Arnhem Nijmegen vanmorgen getroffen, netbeheerder Liander meldt rond 08.00 uur dat meer dan 30.000 mensen zonder stroom zaten. Rond 09.45 uur was het probleem grotendeels verholpen.

Onder meer delen van Nijmegen, Arnhem, Andelst, Homoet, Driel, Herveld, Elst en Lent zaten zonder stroom. De oorzaak van de storing is niet bekend. 

Het treinverkeer tussen Nijmegen en Arnhem en tussen Arnhem en Tiel lag stil door de storing, meldt de NS. 

Verschillende inwoners van Arnhem zitten ook zonder water. In ieder geval in Rijkerswoerd is er sprake van een storing, meldt beheerder Vitens.

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.