Arthur en Yvonne Govaert bij de slimme meter, die voor hen al twee jaar lang een nachtmerrie is. Volgens het apparaat verbruiken ze 8822 Kwh  stroom per jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Arthur en Yvonne Govaert bij de slimme meter, die voor hen al twee jaar lang een nachtmerrie is. Volgens het apparaat verbruiken ze 8822 Kwh stroom per jaar. © Marco De Swart

Stroomverbruik zes keer zo hoog na plaatsen slimme meter: ‘We durven amper een lamp aan te doen’

Arthur (84) en Yvonne (79) Govaert uit Barendrecht krijgen bijna twee jaar geleden de schrik van hun leven: na plaatsing van een slimme meter is het stroomverbruik verzesvoudigd. Het echtpaar blijkt geen 1450, maar 8822 Kwh per jaar te verbruiken. Dat is bijna drie keer het verbruiksplafond. En dat in een tussenwoning.

3 reacties

  • cg van heiningen

    2 maanden geleden
    Heb misschien nog een paar suggesties het is vreemd als de slimme meter op een andere stroombron word aangesloten dat de meter wel goed werkt. Dus het kan zijn de de slimme meter die normaal aan het 230 volt in aangesloten geen zuivere 50 Hz krijgt ze noemen dit ook wel vuile stroom geen mooie sinus geen 50 Hz maar 100 of 150 Hz dit kan de slimme meter beïnvloeden op de werking een goede installateur kan dit meten of er een mooi sinus van 50 Hz uit het 230 net komt.
  • Alex Kroeze

    2 maanden geleden
    Mijn draaischijfmeter gaf 100% te veel stroomverbruik aan. Techniek gaat stuk of heeft slechte versies er tussen zitten. Gewoon ijking aanvragen en de netbeheerder regelt het te veel aan gebruik. Juist met de slimme/digitale meter kun je dat makkelijker al zelf aantonen dan de oude draaischijf meters. Ijking is overigens gratis als blijkt dat je vermoedens juist waren.
  • Gijsbert Kuus

    2 maanden geleden
    Plaats na de slimme meter een draaistroom meter en je ziet direct of de slimme meter slim is. Mijn slimme meter klopte tot nu toe binnen een foutmarge. Wel iets meer voor de slimme meter maar binnen 1% afwijking is acceptabel
  1. Dataroof GGD kan Staat duur komen te staan: stichting eist bij rechter in totaal 3 miljard euro

    Dataroof GGD kan Staat duur komen te staan: stichting eist bij rechter in totaal 3 miljard euro

    Met een megaclaim die kan oplopen tot 3 miljard euro wordt de Nederlandse Staat voor de rechter gesleept vanwege een grote roof van privégegevens uit de computersystemen van de GGD’en in 2021. Stichting ICAM, de organisatie achter de massaclaim, overhandigt dinsdag dagvaardingen aan 35 instanties, waaronder het ministerie van Volksgezondheid, de landelijke GGD GHOR Nederland, regionale GGD’en, veiligheidsregio’s en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.