Het monument voor de vermoorde Nicole van den Hurk in Mierlo.
Volledig scherm
Het monument voor de vermoorde Nicole van den Hurk in Mierlo. © anp

Tbs'er ontkent moord op Nicole van den Hurk

Verdachte Jos de G. ontkent de verkrachting van en moord op Nicole van den Hurk. Het DNA-spoor dat is gevonden, geeft geen enkele duidelijkheid. Zijn advocaat Job Knoester heeft dat vandaag laten weten in een verklaring.

Tbs'er Jos de G. (46) uit Helmond werd vorige maand aangehouden voor de geruchtmakende verkrachting van en moord op de 15-jarige Eindhovense Van den Hurk, ruim 18 jaar geleden. Zijn DNA vertoont volgens de politie overeenkomsten met sporen die destijds op het lichaam van het meisje zijn gevonden.

'Jos de G. ontkent iedere betrokkenheid bij het delict. Hij heeft dat kort verklaard. De verdediging vindt dat het DNA-spoor geen enkele duidelijkheid geeft. Om meerdere redenen is dit voor discussie vatbaar. De discussie zullen we in de rechtszaal voeren.'

Doorbraak
De politie noemde de aanhouding destijds een doorbraak. 'De betiteling doorbraak is naar mijn idee niet juist. Evenwichtige berichtgeving is van belang voor de verdachte, maar ook voor zijn familie en andere relaties', aldus de verklaring van de raadsman.

Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt. Bijna twee maanden later werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.

  1. LIVE | Tekort aan handschoenen in zorg, aantal doden in Mexico blijft stijgen

    LIVE | Tekort aan handschoe­nen in zorg, aantal doden in Mexico blijft stijgen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.