Volledig scherm
© anp

Tbs verdachte moord Van den Hurk op de rol

Alsof hij vorige week niet is aangehouden, staat maandag de verlenging van de tbs van de verdachte van de moord op Nicole van den Hurk gewoon op de agenda van de rechtbank in Den Bosch.

De tbs-behandeling van Jos de G. (46) uit Helmond werd een jaar geleden voor het laatst verlengd. Hij kreeg tbs met dwangverpleging voor de gewelddadige verkrachting van een wildvreemde vrouw in Valkenswaard in 2000.

Een jaar geleden werd geconstateerd dat hij op de goede weg terug is. Maar dinsdag werd hij aangehouden voor de geruchtmakende verkrachting van en moord op de Eindhovense Nicole van den Hurk in 1995. Zijn DNA vertoont overeenkomsten met sporen die destijds op het lichaam van het 15-jarige meisje zijn gevonden.

De rechtbank laat desgevraagd weten dat de zaak gewoon inhoudelijk zal worden behandeld. Bij het Openbaar Ministerie was niemand bereikbaar.

  1. Politie schatte aanslag Utrecht terecht in als terreurdaad, maar communicatie erover kon beter
    VIDEO

    Politie schatte aanslag Utrecht terecht in als terreur­daad, maar communica­tie erover kon beter

    Dat gemeente, politie en justitie op 18 maart van dit jaar uitgingen van een ‘aanslag met mogelijke terroristisch motief’ is terecht geweest, concludeert het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Wel doet het COT een aantal aanbevelingen, zoals het beter uitleggen van noodmaatregelen in crisissituaties. Bij de aanslag op de tram in Utrecht kwamen vier mensen om het leven.