TERUGLEZEN | 1417 nieuwe besmettingen, Janssen-vaccin vanaf 21 juni beschikbaar

CoronavirusEr zijn 1417 nieuwe positieve tests in het afgelopen etmaal, dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het laagste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds 15 september. Mensen mogen er binnenkort voor kiezen het coronavaccin van Janssen te krijgen. Het komt vanaf 21 juni beschikbaar als keuzemogelijkheid, liet minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) weten. Lees hieronder ons oude liveblog terug. Het nieuwe treft u hier

 1. LIVE | Marokko opent grenzen voor buitenlandse reizigers: Air Maroc overspoeld met boekingen
  coronavirus

  LIVE | Marokko opent grenzen voor buitenland­se reizigers: Air Maroc overspoeld met boekingen

  Marokko opent veel grenzen weer voor reizigers uit het buitenland. Marokkanen die elders verblijven, kunnen met korting een reis naar het geboorteland boeken. De toeloop is enorm. Tot eind augustus zijn vrijwel alle vluchten volgeboekt. Een landelijke actiedag waarbij prikbussen naar wijken gaan waar de inentingsbereidheid laag is, moet helpen om de kabinetsdoelstelling van 85 procent gevaccineerden te halen. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog.
 2. Jeroen (47) redt vrouw uit brandend huis: ‘Er was maar één optie: snel naar buiten’
  PREMIUM

  Jeroen (47) redt vrouw uit brandend huis: ‘Er was maar één optie: snel naar buiten’

  Jeroen de Kort is er nog steeds beduusd van. ,,Pff dat was me wat. Ik heb niet nagedacht maar ben meteen tot actie overgegaan.” De 47-jarige inwoner van het Brabantse Hilvarenbeek haalde zondagmiddag een vrouw uit haar brandende woning en redde haar zo van een wisse dood. Als hij even later zijn verhaal doet probeert hij relaxt te doen, maar als hij terugdenkt aan dat moment gaat zijn bloeddruk toch weer iets omhoog.