TERUGLEZEN | Nieuw-Zeeland schort reisbubbel met Australië op, Israël wil niet-gevaccineerden weren uit drukke openbare ruimtes

CoronavirusDe GGD-sites voor test- en prikafspraken lagen vandaag weer enkele uren plat door een ddos-aanval, maar inmiddels zijn ze weer bereikbaar. Afgelopen etmaal zijn de minste mensen positief getest in twee weken. Wel is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen weer verder gestegen. Duitsland zou Nederland morgen op de lijst plaatsen van hoogrisicolanden zetten, met alle gevolgen van dien, en in Italië heb je binnenkort een coronapas nodig om bars en restaurants te kunnen bezoeken. 

4 reacties

 • Cor De Vaal

  2 jaar geleden
  @h. Vd kerkhof ik ben geen viroloog, maar beetje out of the box denken zou geen kwaad kunnen.
 • H. van de Kerkhof

  2 jaar geleden
  @Cor De Vaal. Naar anderen wijzen is wel gemakkelijk. Moeilijker is jezelf afvragen wat je zelf kunt doen om de gevolgen van deze pandemie te bestrijden.
 • Cor De Vaal

  2 jaar geleden
  In plaats van alarm te slaan moeten onze virologen misschien eens met hun kennis gaan bijdragen aan goede behandelmethoden.
 • Cor De Vaal

  2 jaar geleden
  Eerst in de rij voor een test met het hele gezin, dan in de rij bij de douane voor controle hierop en intussen maar hopen dat die 24 uur niet verstrijkt... Een prettige en ontspannen (?) vakantie!
 1. Expert maakt gehakt van aannames RIVM over deltavariant: ‘Volstrekt onderschat’
  PREMIUM

  Expert maakt gehakt van aannames RIVM over deltavari­ant: ‘Volstrekt onderschat’

  Als er één iemand is in Nederland die het RIVM en de politiek er al langer van probeert te doordringen dat de deltavariant serieus genomen moet worden, is het arts-microbioloog Bert Mulder van het Nijmeegse Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Stuk voor stuk maakt hij gehakt van de aannames die RIVM woensdag deed. ,,Er zijn dramatische beslissingen genomen op basis van ‘volstrekt onrealistische aannames over varianten’ die volgens hem ‘doordrongen’ zijn ‘van een veel te groot optimisme’.